16. heinäkuuta 2012

Porrasjoogaa kotosalla


Haluatko kokeilla uutta urheilulajia? Porrasjooga on uusinta uutta ja hottista erityisesti kotiremppaajien keskuudessa. Miksi maksaa kuntosaliketjuille maltaita, kun koko kroppaa voi edullisesti reenata staattisissa asennoissa kotioloissakin. Jaa miten? Ans, ku kerron.Ota yhdet vuosien kellastuttamat mäntyportaat. Niitä saa ihan riittävän monen rivi- ja omakotitalon kylkiäisinä pyytämättäkin. Sitten marssi maalikauppaan ja osta lattiamaalia. Varustaudu hiomakoneella,  nuhjuisella vaateparrella, arsenaalilla suteja ja vedä henkeä syvään vielä, kun koti-ilma vielä on raikasta ja pölytöntä.


 

Portaita maalatessa joutuu kummasti taipuilemaan asentoihin, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Hommassa vaaditaan kokonaisvaltaista ropan hallintaa ja tasapainoa. Kaikkia portaita ei suinkaan kannata kertaheitolla vetäistä, kun sinne yläkertaankin on kummiskin asiaa. Paitti jos satut unohtamaan sen ja sutaiset innostuksissasi pari-kolme peräkkäistä askelmaa kerralla. Sen jälkeen voipi olla, että haarat ratkee portaita kulkiessa. Ai niin, se askelmaan vastasudittu maali on sitten julmetun liukasta, kun siihen paljaalla jalalla astuu. Minä tiedän.Jos vielä haluat lisäjännitystä elämään, aloita samaan aikaan myös viereisten seinien maalaus. Luuletkos, että mistään rakennustelinevuokraamosta löydät hommaan sopivat tellingit? Älä unta nää. Sen sijaan joudut virittelemään tellingit ihan itse remonttitikkaista ja laudoista. Mitähän Työturvallisuuslaitos sanoisi tästä?


1 kommentti:

  1. Mutta hyvältä näyttää ainakin valmiit portaat ;) Ilmeisesti remonttireiskoillakin luut kuitenkin ehjänä, ja tapaturmavakuutukset kunnossa...

    VastaaPoista