10. syyskuuta 2010

Sukkasato

Syksyn tultua odotan viikonloppua sen takia, että voi neuloa vaikka koko päivän. Neuloessaan voi antaa tajunnanvirran viedä tai sitten työstää jotain pohdittavaa juttua valmiiksi. Mutta jostain päästä noita vanhoja villasukkia tarttis ryhtyä heittelemään poiskin. Mahtaisko loppuunkulutetulla sukkaparalla olla vielä uusiokäyttöä? Autonvahaukseen vaikka? Vinkit kehiin!


Tämä sukkalanka oli väreiltään keväinen mutta niin herkullinen, ettei ohi voinut kaupassa kävellä. Siitä oli tehtävä sukat syysiltojen iloksi. Kyllä on raitasukkien neulominen helppoa, eikä tarvitse juurikaan pätkiä päätellä. Langanloppupaljouden kanssa tuskailevan neulojan onneksi on olemassa raitageneraattori, jos ne nurkissa pyörivät pikkukerät haluaa sittenkin hyödyntää.


Toiset sukat valmistuivat miehisemmillä väreillä. Näköjään olen addiktoitunut noihin raitalankoihin. Lisäsin raitojen pariksi petrolinsinistä, joka tekikin sopivan säväyksen. Ideoin varteen rimpsureunan, jolle tuleva käyttäjä ensin kurtisti kulmiaan, mutta jalassa tuo ei kyllä erotu ollenkaan. Väreiltään sopivat muuten hyvin Reino-tohveleiden pariksi!


Yksi raitalankakerä on vielä jemmassa, mutta sitten pitäis kyllä jo siirtyä muihin lankoihin. Raitalankojen keskenään yhdistämisessä onkin nimittäin haastetta kerrakseen.


1 kommentti:

  1. Anoppisi monesti säästi hyvät sukanvarret, ja kutoi niihin vaan uudet "jalkuimet". Tai jos ei olleet aivan kelvottomat, paikkasi vaan kantapäät.

    VastaaPoista