29. lokakuuta 2010

Hallouveenia!

 

Vuoden pimein aika taitaa alkaa ihan virallisestikin piakkoin. Arkikokemuksen perusteella sitä on ollut jo pitemmän aikaa. Olen kaivanut valosarjat jo muutamia viikkoja sitten esiin, lisäksi kaikki mahdolliset lyhdyt on otettu käyttöön.


Kakkosterassille löysi tiensä taannoin vanha rottinkikukkapöytä. Tämäkin yksilö tuli kirpparilta, hinta 4 €. Pintaan vetäisin värillisen puunsuojan, koska ulkokäyttöön vaikkakin sateensuojaan oli tarkoitus. Hyvin kesti kesän porotukset näköjään. Muu oheisroju on mummuni perintönä tullutta.


Kirpparilla on hauskaa muuten tehdä hintavertailua, kuten "kovan rahan" kaupoissa ikään. Jos hakee jotain tiettyä juttua, kiertely kannattaa. Kuten nyt tuollaista rottinkista pikkupöytää kukkasille, niissäkin hintahaitari oli hiuksianostattava. Kallein tyrkyllä ollut oli 22 €. Hyllyn toiselle puolelle talsimalla säästin siis tukon rahaa. Joissain artikkeleissa taas hinnat ovat pysyvästi korkealla, kuten panimoiden vanhoissa pullolaatikoissa, niistä selvästi halutaan kääriä setelit. Näiden kohdalla olen törmännyt jopa sisustusliikkeissä halvempiin hintoihin kuin kirpputoreilla. Mutta kun aito pulloloota eteen kävelee, niin lompsaa on raotettava, hinnasta viis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti