25. marraskuuta 2010

Kynttiläpajalla


Olen intohimoinen kynttilöiden polttelija. Meillä kynttiläaika alkaa jo elokuussa ja joulua kohti tahti vain kiihtyy. Tänä syksynä osallistuin työväenopiston kynttiläpajaan. Jos on ensimmäistä kertaa valamassa, suosittelen kurssille osallistumista, siellä kuulee hyvät vinkit ja oikeat tekniikat. Yllä on mehiläisvahalevyistä tehtyjä joulupakettikynttilöitä.


Sievät lasipurkit ja kipot säästän kynttilänvalantaa varten. Hyvissä ajoin ennen joulua ryhdyn hamstraamaan myös maito- ja jukurttipurkkeja kuten kunnon nuukailija ikään, ne on tarkoitettu valumuoteiksi. Sitten vaan levittelen keittiön pöydät täyteen sanomalehteä ja otan villasukat jaloista. Nimittäin hikistä puuhaa se on, hellanvierustalla vesikattilan vierellä seisominen. Hauskimpia yhdistelmiä saa tekemällä kaksi- tai kolmivärisiä. Antaa edellisen kerroksen jähmettyä ja kaataa toisenväristä päälle. Tai sitten vaan kastelee erivärisiin seoksiin, niin kuin tein nuo itsenäisyyspäiväkynttilät.


Eräällä kurssilla joku valoi valkoisen kynttilämassan vanhaan kakkuvuokaan. Massan jähmetyttyä kumosi ja koristeli koko komeuden vaaleanpunaisella steariinilla ja valkoisella steariinimurulla. Sitä kakkua katsellessa herahti vesi kielelle!

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita :) Itse en varmaan raaskisi edes poltella noita, ripottelisin vaan joka paikkaan näkyville...

    VastaaPoista
  2. Ihania kynttilöitä, tätä lajia en ole vielä kokeillut vaikka suvussakin on ollut kynttiläpajan pitäjä. Serkun kanssa piti näitä tehdä, mutta hän on ehtinyt homman lopettaa ennenkuin ehdittiin kokeilla. Ihania origameja myös olet tehnyt...mites mahtaa ne varsinaiset paperihommat edistyä :)

    VastaaPoista