13. helmikuuta 2011

Säästövinkkejä nuukille

Vietin muutaman perin hauskan hetken kaiken kansan säästövinkkien parissa. Vinkit tyyliin "Älä osta musiikkia, sitä tulee ilmaiseksi radiosta" ja "Opeta kissasi käymään vessanpöntöllä, eipä tarvitse ostaa kissanhiekkaa" saivat minut ideoimaan ihan omia säästövinkkejä.

1. Vaatteet: Sohvalla lojuessasi päähäsi pälkähtää asia, joka pitäisi noutaa keittiöstä/makuuhuoneesta/vessasta/yläkerrasta. Älä heti tartu toimeen vaan odota, että mielessäsi on 3-4 tällaista asiaa ja lähde liikkeelle vasta sitten. Säästät sukkiesi pohjia, kun et turhan takia ramppaa eri huoneissa jatkuvasti.

2. Sukkahousuvinkki: Käytä risaiset sukkahoususi puutarhassa puuntaimien sitomiseen tukikeppeihin. Vanhat amarit voi hyvin laittaa lepattamaan kesätuulen tahtiin. Ovat pehmeät ja joustavat eivätkä hankaa kuorta rikki. Erityisesti sukkahoususävyt "sun" ja "kameli" sulautuvat hyvin ympäristöön (kiitos tästä vinkistä tuoreelle puutarhan perustajalle!).

3. Lämmitys: Kun kutsut enemmän vieraita, vähennä asuntosi lämpöä jo etukäteen. Ihmiset tuottavat lämpöä, joka lämmittää asuntoa. Näin sinun ei tarvitse repiä ikkunoita auki ja tuulettaa lämpöä harakoille, kun tulee kuuma. Säästät selvää energiaa (huom. erityisesti sähkölämmittäjät). Vieraillehan voi aina tarjota villasukkia.4. Autoilu: Kun suunnittelet autoreissua jonnekin pidemmälle, esim. sukulaisiin, kannattaa samoilla bensoilla yrittää saada mahdollisimman paljon irti sosiaalisesta kanssakäymisestä. Buukkaa siis ko. reissu täyteen sukulaisten, kumminkaimojen ja tuttavien tapaamisia, mieluiten minuuttiaikataululla. Näin voit venyttää seuraavaa reissua pidemmälle tulevaisuuteen ja säästät bensaa. Kotona voit sitten hengähtää.

5. Matkustaminen: Matkalle lähtiessäsi ota mukaasi mahdollisimman pieni matkalaukku. Et voi ostaa tuliaisia, koska niille ei olisi laukussa tilaa. Säästät rahaa etkä tule hamstranneesi turhaa tavaraa (nimim. "Done it, been there").6. Mainokset: Sinulle yritetään tv:n ja muiden medioiden välityksellä tuputtaa tavaraa, jota et todellakaan tarvitse. Muutapa mainoksia katsellessasi näkökulmaa. Pähkäile, minkälaiselle kohderyhmälle kyseinen mainos on tarkoitettu ja millä keinoilla/argumenteilla tuotetta yritetään myydä. Analyyttisen asenteen omaksuttuasi unohdat jo, mitä tuotetta sinulle on yritetty kaupata, eikä sinulle tule siitä mielitekoa.

2 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloisia vinkkejä :D Tuo ensimmäinen onkin mulla ollut jo pidempään käytössä. Tosin käytännössä olen huomannut, että säästelen ilmeisesti liikaa muistisolujen käyttöä ja unohdan matkalla ainakin puolet asioista... ja ne sukan pohjat kuluu sittenkin, eikä tuo muistikaan tunnu säästelystä huolimatta pysyvän entisellään...

    VastaaPoista
  2. pitkästä aikaa blogissasi... Mutta tuossa tuliaisten ostamisessahan ei kannata säästellä, vaan voi hyödyntää seuralaisten isompia laukkuja ;))

    VastaaPoista